De textiel en kleding industrie hebben een drastische en structurele verandering ondergaan in de afgelopen decennia in zowel Europa als de rest van de wereld. Ondanks de veranderingen is er nog steeds een actieve textiel sector aanwezig in de Euregio Maas-Rijn. Door gebruik van circulaire economie kan de textielsector vooruitstrevend zijn op het gebied van innovatie en leidend worden.ย 

In een interessant “Innovation Forum” wordt uiteengezet hoe de innovatieve bedrijven en de universiteit van toegepaste wetenschappen het innoveren van een textiel bedrijf kunnen ondersteunen. Frans Beckers verteld namens FBBasic hoe wij innovatieprocessen ondersteunen en stimuleren, met name binnen het concept van circulaire economie.ย 

Daarnaast verteld Laura Kunze, project manager van imat-uve gmbh over onze samenwerking in een grensoverschreidend project dat zich focust op het recyclen van vezels om nieuw textiel te kunnen maken voor de autoindustrie.ย 

De sessie wordt afgesloten met een keynote van Prof. Dr. Rabe, hoofd van het Institute for Textiles and Clothing (FTB) over het onderwerp “Rethinking the textile industry – shaping the future!” Doe mee op 11 mei van 17:00 uur tot 18:30 uur, registreren kan via de volgende link.