De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn die bedrijven verplicht te rapporteren over de impact op én van hun duurzaamheid. Met andere woorden: wat doe je om als bedrijf een zo positief mogelijk effect op de rest van de wereld te hebben, en hoe heb ik geregeld dat mogelijke externe effecten mijn eigen bedrijfsvoering niet in gevaar brengen? In deze door het LIOF in samenwerking met Rabobank georganiseerde workshops, doken we de diepte in.

Wat moet ik regelen om klaar te zijn voor het rapporteren?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen of je wel moet rapporteren. We schreven eerder al een uitgebreid stuk over de CSRD en gaven een webinar, lees en kijk die vooral terug voor antwoorden! Ook zonder die informatie door te nemen kunnen we alvast verklappen: of je nu moet rapporteren of niet, de CSRD gaat zeer waarschijnlijk impact hebben op je bedrijf. We begeven ons namelijk allemaal in ketens waarin kleine en grote bedrijven samenwerken. Dat betekent dus ook dat grote bedrijven informatie nodig hebben van die kleinere bedrijven om aan hun rapportageverplichting te kunnen voldoen. Dat lijkt lastig, maar biedt kansen.

Dat klinkt ingewikkeld, wat heb ik gemist?

Veel informatie. Maar niet getreurd: ook als je niet aanwezig was bij de workshops helpen we je graag verder. Bij FBBasic/Cirmar helpen we je met ons Digitale Productpaspoort inzicht te genereren in je materiaalgebruik, einde- en volgende gebruiksoplossingen én afgeleide impact. Dat betekent dat je kwantitatieve input hebt om je rapportage van sterke onderbouwing te voorzien. Daarmee ben je er nog niet, want je moet ook over zaken rapporteren waar je uit andere bronnen informatie moet putten. Meer weten over hoe je dat allemaal boven tafel krijgt? Neem dan contact op, wij helpen je graag verder, of brengen je in contact met onze partners met hun specifieke expertises.