Cirmar is met een delegatie van MVO Nederland op gesprek geweest bij de demissionaire Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Waar we het over hebben gehad? Kort samengevat: de Circulaire Economie. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen die de revue passeerden:

๐Ÿ’ถ Betere, circulaire producten zijn een economische kans. Ja, de milieu-effecten zijn relevant en moeten we net zo goed meewegen, maar om de transitie naar een circulaire economie te laten slagen moet het ook in euroโ€™s uitgedrukt werken.

๐Ÿค Er zijn genoeg voorbeelden uit de markt waaruit blijkt dat circulaire producten werken, de overheid kan nog meer doen om ook de bedrijven die minder gemotiveerd zijn om stappen te zetten ook mee te nemen in deze duurzame ontwikkeling.

๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡บ Wetgeving op nationaal niveau kan Nederlandse bedrijven benadelen. Bijvoorbeeld als ze van buitenaf met concurrentie te maken krijgen die zich niet aan dezelfde hoge standaard hoeven te houden. Daarom is het verstandig om onze nationale wetgeving goed aan te laten sluiten op de Europese, zoals de ESPR en de CSRD.

Tegelijkertijd hoeven we niet te wachten op wetgeving. Dat is wat we als delegatie โ€“ waaronderย Mark Groot Wassinkย vanย Koninklijke Aupingย enย Jan Artsย vanย Allshoes Safety Footwearย โ€“ รณรณk wilden laten zien. Bij FBBasic/Cirmarย werken weย samen met bedrijvenย die het heft in eigen hand nemen en een circulaire business case stap voor stap doorontwikkelen en hun klanten รฉn de rest van de keten hierin meenemen. Daar gaan we mee door.