Earth Overshoot Day – een treurige reminder dat de mensheid veel meer van de planeet vraagt dan ze aankan. Vorig jaar werd deze bedenkelijke mijlpaal op 28 juli bereikt, waarmee we alle hernieuwbare bronnen verbruikt hebben.  We doen het al iets beter dit jaar, maar we hebben nog een lange weg te gaan – we gebruiken nog altijd 1,7 aarde per jaar. 

Dit klinkt misschien ontmoedigend, maar er gloort licht aan de horizon. Over de hele wereld komen individuen en organisaties in actie om het probleem aan te pakken. Global Footprint Network, de internationale onderzoeksorganisatie die het initiatief is gestart, roept op om de datum op te schuiven. Wij zijn vastberaden om onze bijdrage te leveren, met een krachtige tool die de transitie naar een circulaire economie helpt versnellen – C_passport®.

C_passport®: de virtuele ID.

Met het Digitale Productpaspoort kun je materiaalsamenstelling, emissies, einde-gebruik, reparatie-instructies en meer vastleggen.

Klanten vragen om transparantie. Zorg dat je die levert door te communiceren over de emissies die voortkomen uit je producten. Voor je eigen organisatie is het een startpunt om aan de slag te gaan met verbeteringen.

Hoe helpt C_passport® de datum op te schuiven?

Circulaire Oplossingen Stimuleren. 

Het Digitale Productpaspoort stelt consumenten in staat geïnformeerde keuzes te maken, producten met een langere levensduur te kiezen en de milieu-impact te vergelijken. Dit is de circulaire economie in actie, met consumenten als de hoofdrolspelers in een grondstofefficiënte economie.

Levensduur verlengen.  

Door reparatie- en onderhoud, retourlogistiek en ontmantelingsinstructies toe te voegen, gebruiken bedrijven C_passport® om afval om te zetten in grondstof. Behoud kwaliteit en waarde van materialen en zeg vaarwel tegen de wegwerpcultuur.

Duurzame innovatie aanjagen. 

Paspoorten van Cirmar stimuleren samenwerking tussen bedrijven. Ze inspireren duurzamer ontwerp en schonere productiemethoden. Samen bouwen we een circulaire economie.

Beloften nakomen. 

‘Duurzaam doen’ vraagt om meer dan een plan. Je moet beloften en plannen opvolgen en realiseren. Met C_passport® kwantificeer je vooruitgang en communiceer je over de positieve impact die je hebt – intern én naar je klanten toe.

Dit doen we samen.

We weten dat de circulaire economie de toekomst heeft. Samen zorgen we ervoor dat dit realiteit wordt en Earth Overshoot Day slechts een herinnering. Laten we niet vergeten dat elke verbetering die bijdraagt aan dit doel, telt.

💚 Doe met ons mee.  Laten we een duurzame toekomst creëren en de toekomst van onze planeet veiligstellen. 🌍