Op 7 september mochten we samen en namens onze partner RBM Retail, EFMI en zo’n 25 zelfstandige food-retail ondernemers bomen over de circulaire bouw en inrichting van retailfilialen. Waarom, hoe en wat, voetangels en klemmen, kansen, waardecreatie, alsook de noodzaak van regie en digitalisering passeerden de revue.

Tijn Leussink van Leussink Retail Groep deelde zijn ervaringen over de bouw van hun duurzame winkel in Goor; Laurens Sloot van EFMI liet zien welke uitdagingen verduurzaming in de voedselketen met zich meebrengt.

Vanuit de gedachte “geen circulair product zonder circulair systeem!” lieten we zien dat regie – door RBM Retail – ook hoogstnoodzakelijk is bij bouw- en inrichtingsprojecten als deze, vanaf ontwerp tot en met einde-gebruik en dat je waarde en kwaliteit kunt behouden met C_passport® van Cirmar.

Een mooie middag, met veel discussie, food for thought en vooral ook concrete vervolgstappen. Puzzelstukjes vallen in elkaar…