Bergen oude kleren groeien massaal en worden grotendeels vernietigd in plaats van te worden gerecycled en teruggegeven aan de textielindustrie. Oude textiel bevat waardevolle grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt. FBBasic werkt samen met imat-uve, Texperium, C2C ExpoLAB en Trützschler aan een industriële oplossing voor het recyclen van gebruikte, gemengde kleding tot nieuwe garens en doek. Een Duits-Nederlands projectconsortium, met steun van Interreg.

De gerecyclede garens zijn in eerste instantie bedoeld voor bekledingen van autostoelen, maar uiteindelijk zullen ze ook in andere toepassingen worden verwerkt.

Door een goede samenwerking in de keten, een juiste selectie en mix van gebruikte textiel en technische innovaties in de voorbewerking vóór het spinproces wordt uiteindelijk doek geweven dat voldoet aan de eisen van de automobielindustrie. Een fantastisch resultaat als een tussenoplossing, als opmaat naar de productie van daadwerkelijk circulair ontworpen textiel!

Lees het gehele persbericht hier.