Project

Redesign the Existing

Vanuit het perspectief ‘Redesign the Existing’ hebben we van gebruikte werk- en veiligheidskleding nieuwe producten gemaakt. Zelfs op componentniveau worden producten vaak niet ontworpen om uit elkaar gehaald te worden. Toch kunnen deze materialen nog gebruikt worden voor andere toepassingen. Het project is uitgegroeid tot een volledig bedrijf – Pour Product, dat sindsdien zelfstandig is doorgegroeid en structureel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij laat dragen aan het creeren van nieuwe producten.

Circulair in de praktijk: C_passport®

Een belangrijke factor in het creëren van duurzame oplossingen voor gebruikte producten is het digitale productpaspoort. Dit biedt het bedrijf de mogelijkheid om paspoorten te maken voor de batches die als input dienen voor hun producten, maar ook voor de producten die uiteindelijk door Pōur worden gemaakt. Communicatie van impactdata is eenvoudig met C_passport®.

Laten we samen circulaire impact maken

Wil je ook aan de slag met circulaire strategieën, concepten en producten? We helpen je graag de juiste stappen zetten. Neem contact op, dan versnellen we samen de transitie naar een circulaire economie.