Project

Chemische recycling

We deden mee aan een onderzoek dat vanuit technisch en business case-perspectief keek naar chemische recycling van specifieke plastics. Ondanks een aantal technische uitdagingen hebben we bijgedragen aan de inkoop van fijnmazige grondstoffen, retourlogistiek, voorbehandeling, en de verbinding met een netwerk van recyclinginitiatieven. Tot slot vonden we volgende gebruikstoepassingen voor de gerecyclede kunststoffen.

Circulair in de praktijk: C_passport®

Circulaire concepten moet je opvolgen, anders verliest het duurzame ontwerp haar toegevoegde waarde. Daarom hebben we voor zowel het input- als outputmateriaal C_passports® gemaakt. Wat hebben we daarmee bereikt? Voor zowel de fabrikant als de rest van de supply chain (inclusief de klant) is inzichtelijk wat de wat voor materiaal het recyclingproces in is gegaan, wat het resultaat (outputmateriaal) is, en waar je dat toe kunt passen. Zo zetten we de stap van ambitie naar transitie: het circulaire concept komt tot wasdom.

Laten we samen circulaire impact maken

Wil je ook aan de slag met circulaire strategieën, concepten en producten? We helpen je graag de juiste stappen zetten. Neem contact op, dan versnellen we samen de transitie naar een circulaire economie.