We hebben een aantal handige functies toegevoegd aan Cirmar. Achter de schermen wordt er altijd gewerkt om ervoor te zorgen dat onze tech tools de overgang naar een circulaire economie versnellen. Lees in dit artikel alles over de nieuwste toevoegingen en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

Imports en exports

Je kunt nu grote hoeveelheden C_passports® maken door productgegevens te gebruiken die elders zijn opgeslagen. Zo bespaar je veel tijd en kun je sneller dan ooit aan de slag. Daarnaast hebben we het mogelijk gemaakt om digitale productpaspoortgegevens uit je Cirmar-account te halen. Je kunt deze gegevens gebruiken om input te leveren voor rapportages, zoals de CSRD en GRI, met behulp van de inzichten die onze tech tools genereren.

Gevoelige informatie afschermen

Je wilt niet altijd de exacte materiaalsamenstelling van producten met de hele wereld delen. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om de exacte materiaalsamenstelling op de algemeen beschikbare C_passports® te verbergen, terwijl je de gedetailleerde informatie in je eigen account behoudt.

Simuleer een andere end of use

Weloverwogen beslissingen nemen is een stuk eenvoudiger als je de data binnen handbereik hebt. Je wilt misschien een betere end of use voor producten introduceren, maar hoe weet je wat de effecten daarvan zijn? Voor elk product een aparte LCA berekenen is een kostbare en tijdrovende zaak. Daarom kun je nu de milieueffecten van verschillende end of use oplossingen simuleren. Binnen C_passport® en C_dashboard® schakel je eenvoudig tussen verschillende end of use oplossingen en de KPI’s voor de impact veranderen automatisch mee.Het nemen van weloverwogen beslissingen is een stuk eenvoudiger als je de data binnen handbereik hebt. Je wilt misschien een betere end of use voor producten introduceren, maar hoe weet je wat de effecten daarvan zijn? Voor elk product een aparte LCA berekenen is een kostbare en tijdrovende zaak. Daarom kun je nu de milieueffecten van verschillende end of use oplossingen simuleren. Binnen C_passport® en C_dashboard® schakel je eenvoudig tussen verschillende end of use oplossingen en de KPI’s voor de impact veranderen automatisch mee.

Een veelzijdigere zoekbalk

Producten worden op veel verschillende manieren geïdentificeerd. Onze zoekbalk was al uitgerust met de mogelijkheid om individuele C_passports® te vinden op basis van hun naam, maar we hebben een ‘zoek op codes’ functionaliteit toegevoegd. Dit betekent dat je nu je C_passports® kunt vinden door de codes in te voeren die je gebruikt om producten te identificeren, zoals de GTIN of ETIM.

Meer opties voor je extra informatie

Om ervoor te zorgen dat producten hun weg terugvinden naar je bedrijf, een refurbisher of een recycler, moet je ervoor zorgen dat je C_passports® de informatie bevatten die daarvoor nodig is. Het was al mogelijk om bestanden en een URL-link aan je website toe te voegen, maar nu kun je platte tekst en zoveel URL-links als je wilt combineren om het circulaire potentieel van producten te realiseren.

Laten we Digitale Productpaspoorten maken!

Je bent helemaal klaar om te beginnen of door te gaan met het maken van Digitale Productpaspoorten. De nieuwe functies maken het mogelijk C_passports® op grotere schaal te maken, meer inzichten te krijgen door dit te doen en serieuze stappen te zetten in de circulaire economie. Schakel ons in als we kunnen helpen, samen realiseren we duurzame verandering!