Project

Slimme keuzes voor vakantiehuisjes

We hebben een internationaal vakantieparkenbedrijf geadviseerd over de keuzemogelijkheden bij materiaalsamenstelling voor hun huisjes. We deden dit vanuit verschillende perspectieven: circulariteit, beschikbaarheid van materialen, capex, onderhoud en afgeleide emissies. Doordat ze onze adviezen toepassen in de praktijk bereiden ze zich voor op het Europese ‘Fit for 55 programma’, waarmee de netto uitstoot in 2030 met ten minste 55% moet zijn afgenomen.

Circulair in de praktijk: C_passport®

Circulaire concepten moet je opvolgen, anders verliest het duurzame ontwerp haar toegevoegde waarde. Daarom hebben we in dit project verschillende samenstellingen voor vakantiehuisjes in een digitaal productpaspoort – C_passport® – vastgelegd. Wat hebben we daarmee bereikt? Een goed onderbouwde keuze voor onze klant. Door inzicht te creeeren in de impact van materiaalgebruik, maar ook door vast te leggen wat de eindegebruiksoplossing is voor de gebruikte materialen. Zo hebben we een besparing gerealiseerd in circulariteit, Capex, onderhoud én emissies. En onze klant sluit daarmee aan op het Europese ‘Fit for 55’ programma – het plan om in 2030 een uitstootbesparing van 55 procent te realiseren. 

Laten we samen circulaire impact maken

Wil je ook aan de slag met circulaire strategieën, concepten en producten? We helpen je graag de juiste stappen zetten. Neem contact op, dan versnellen we samen de transitie naar een circulaire economie.