Project

Retourlogistiek en schoonmaakproducten

We hebben een retourlogistiek systeem opgezet voor flacons van een internationaal schoonmaakbedrijf. Hiermee hebben we aangetoond dat het zich uitbetaald om retourlogistiek te regelen. Het was daarnaast hét moment om het product door te ontwikkelen voor circulariteit. Daarom zijn we aan de slag gegaan met verbeterd ontwerp voor ontmanteling, recycling en volgend gebruik.

Circulair in de praktijk: C_passport®

Circulaire concepten moet je opvolgen, anders verliest het duurzame ontwerp haar toegevoegde waarde. Daarom hebben we voor de gerecyclede producten C_passports® gemaakt. Wat hebben we daarmee bereikt? Alle inspanningen om het product te verbeteren op het gebied van circulariteit, zijn vastgelegd. Zo zorgen we ervoor dat bijvoorbeeld volgende gebruikstoepassingen eenvoudig uit te lezen zijn, laten we de impact van een gerecycled product zien en zijn instructies om het product na gebruik weer in te zamelen binnen handbereik. Zo zetten we de stap van ambitie naar transitie: het circulaire concept komt tot wasdom.

Laten we samen circulaire impact maken

Wil je ook aan de slag met circulaire strategieën, concepten en producten? We helpen je graag de juiste stappen zetten. Neem contact op, dan versnellen we samen de transitie naar een circulaire economie.