Project

Retourlogistiek voor PBM’s

We hebben een bedrijf – GAIA Circulair – opgericht dat retourlogistiek uitvoert voor persoonlijke beschermingsmiddelen, werk- en veiligheidsschoenen, en werkkleding. Toen het bedrijf in vijf landen actief was hebben we de activiteiten overgedragen. Sindsdien zijn haar activiteiten uitgebreid: nog meer klanten, volume, landen en artikelgroepen. We zijn nog altijd nauw verbonden, waardoor we onze klanten vaak kunnen helpen met retourlogistieke oplossingen. Een cruciaal onderdeel in het sluiten van de kringloop. 

Circulair in de praktijk: C_passport®

Circulaire concepten moet je opvolgen, anders verliest het duurzame ontwerp haar toegevoegde waarde. Daarom hebben we voor de fabrikanten van veiligheidsschoenen de collecties in een digitaal productpaspoort – C_passport® – vastgelegd. Wat hebben we daarmee bereikt? Voor zowel de fabrikant als de rest van de supply chain (inclusief de klant) is inzichtelijk wat de eindegebruiksoplossing is, uit welke materialen de schoenen bestaan en wat de afgeleide emissies zijn. Zo zetten we de stap van ambitie naar transitie: het circulaire concept komt tot wasdom.

Laten we samen circulaire impact maken

Wil je ook aan de slag met circulaire strategieën, concepten en producten? We helpen je graag de juiste stappen zetten. Neem contact op, dan versnellen we samen de transitie naar een circulaire economie.