Project

Een nieuwe draad uit textiel

We hebben in een Duits-Nederlandse samenwerking een herwonnen draad uit textiel ontwikkeld. Het gebruikte materiaal krijgt zo een nieuw leven. De draad wordt op dit moment onder andere ingezet om autostoelbekleding te maken. Binnen het project zorgden wij dat het inputmateriaal aangeleverd werd, retourlogistiek georganiseerd is en niet onbelangrijk: dat we dankzij de vastlegging in C_passport® ook zeker weten dat dit circulaire concept in de praktijk kan worden gebracht. 

Circulair in de praktijk: C_passport®

Circulaire concepten moet je opvolgen, anders verliest het duurzame ontwerp haar toegevoegde waarde. Daarom hebben de herwonnen draad vastgelegd in een digitaal productpaspoort – C_passport® – vastgelegd. Wat hebben we daarmee bereikt? Voor de hele supply chain (inclusief de eindklant) is inzichtelijk wat de eindegebruiksoplossing is, uit welke materialen de draad bestaat en wat de afgeleide emissies zijn. Zo zetten we de stap van ambitie naar transitie: het circulaire concept komt tot wasdom.

Laten we samen circulaire impact maken

Wil je ook aan de slag met circulaire strategieën, concepten en producten? We helpen je graag de juiste stappen zetten. Neem contact op, dan versnellen we samen de transitie naar een circulaire economie.